Děsí vás po vaření pohled na sporák? Zůstává vám v okolí hořáků po vaření vyložená spoušť? Nejdou vám odstranit připáleniny?
Zachovejte klid! Máme pro vás několik šikovných rad a tipů, jak se jednoduše zbavit takovýchto nečistot.
Jak odstranit připáleniny
Před čištěním elektrické trouby nebo varné desky hlavně nezapomeňte nejprve vypnout proud. Rozlité jídlo na desce sporáku nejlépe utřete okamžitě, než se připálí. Pokud vám přesto v blízkosti hořáků vznikne připálenina, nezoufejte! Nechte hořáky nejdříve vychladnout. Připravte si utěrku, kterou navlhčíte v roztoku vody a běžného mycího prostředku. Tou hořáky přikryjte a nechte působit alespoň dvě hodiny. Poté povrch lehce utřete. Uvidíte, jak lehce se připálenina odstraní.
Jak odstranit rez
Rez z chromované strany sporáku odstraníte také úplně snadno. Postačí vám k tomu pouhý alobal a francovka. Alobal si omotejte kolem prstu tak, aby jeho lesklá strana byla navrchu. Poté jím pořádně přejeďte poškozené místo. Nakonec ho vyleštěte hadříkem namočeným ve francovce.
Přidejte odpověď