Když nemáme sporák

Vaření je, i když se to nezdá, stále součástí našeho denního (nebo alespoň víkendového) života. Mnoho lidí považuje tuto činnost za relaxaci. Co když ale doma nemáme a nemůžeme mít klasický sporák?

S vařením tak velké problémy nenastávají. V podstatě v každém malém bytě je součástí vybavení tzv. dvouplotýnka. Na rychlý, ale i složitější oběd to stačí. Pořídíme-li si navíc ještě remosku, můžeme zapékat a někdy i upéct jednoduchou buchtu, dále fritovací hrnec a další vymoženosti moderní kuchyně. Někdy se nám přece jen zasteskne po krásně nabobtnalé babiččině bábovce nebo si chceme zkusit vánoční cukroví, takové, jaké by chutnalo jako od maminky.

Výrobci kuchyňských spotřebičů nabízejí jednoduché řešení. Pro ty, co mají malou kuchyň a sporák se jim do ní nevejde, nebo pro ty, co mají ve svém bytě nedostatečné připojení napětí potřebné pro sporák, je na trhu elektrická stolní trouba. Vyrábí se v několika provedeních. Samostatná, nebo určená pro vestavění do kuchyňské linky, trouba samotná, nebo v kombinaci s plotýnkami. Ty jsou nejčastěji dvě, větší a menší, v některých případech doplněny o miniaturní, ta je vhodná zejména k přípravě kávy.

Z vlastních zkušeností víme, že taková stolní trouba plně nahradí klasický sporák. Pozor bychom si měli jen dát při nákupu příslušenství. Kvůli atypickým rozměrům musíme hledat například speciální velikost plechů, které většinou dostaneme na objednávku přímo v kuchyňských potřebách.

Teď již jen hodně inspirace a dobrou chuť!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*