Jsou praktické, používáme je při každém jídle, ale máme je v naší jídelně vlastně jen tak mimochodem. Vyhraďme jim zvláštní místo a zároveň si pořiďme efektivní doplněk, který ozvláštní každý stůl.
Všichni se asi shodneme na tom, že není příliš pohodlné mít ubrousky v šuplíku v kuchyni a při každém jídle je aranžovat na stůl. Nemluvíme jen o svátečních obědech, na které se důkladně připravujeme a vše zdobíme, abychom dosáhli té správné atmosféry. Řeč je i o běžné snídani či svačině. Nejjednodušší je mít ubrousky stále po ruce, a to právě na místě, kde jíme – na stole. Jen tak položený balíček papírových ubrousků působí vždy dojmem neuklizenosti a neuspořádanosti. Pořiďme si na ně tedy stojánek.
Stojánek jako každý doplněk musí ladit s ostatním vybavením místnosti, obzvláště pak s jídelním stolem, prostíráním, příbory i jídelním setem. Nakonec nesmíme zapomenout ani na soulad stojánku a samotných ubrousků, i ty přece budeme mít stále na očích.
Výběr stojánku je opravdu široký, co se týče tvaru, provedení, materiálu i barev. Prvním krokem je vybrat materiál dle celkového ladění místnosti v kovu, dřevě, umělé hmotě. Poté tvar – linie by měly odpovídat okolí, anebo mu naopak dominovat. Nejčastější jednoduché tvary, barevná avantgarda nebo lehce rustikální styl, je to jen na vás. Velmi dobře a efektivně vypadá stojánek složený ze základní desky a těžítka, např. ve tvaru koule.
Stojánky najdete v každé kuchyňce, obchodním domě s nábytkem v oddělení s doplňky i ve speciálních designérských studiích.
Přidejte odpověď